onsdag 10 oktober 2012

Intervju med Emma Wiklund

Dags för den första intervjun som blev med den f.d. fotomodellen Emma Wiklund som nu är egenföretagare med en hudvårdsserie. I intervjun får du bland annat veta vad Emma helst gör under en ledig dag i Stockholm och var det bästa kaffet i Stockholm finns.

Fotograf: Andreas von Gegerfelt

Vilken är din favoritsstadsdel och varför?  
   - Jag gillar verkligen Vasastan och Birkastan för att det är levande med många små fina butiker, caféer och restauranger och nära både Karlbergskanalen och Hagaparken. Och rätt sida av stan om man som jag flyger mycket.

Vilken är din favorit- café och restaurang i Stockholm och varför? 
   - Mitt favoritkaffe finns nära kontoret. Kafé Esaias på Drottninggatan. Dom har vunnit pris för sitt kaffe och har världens gulligaste personal.
Lunch äter jag gärna på Itamae Sushi på Odengatan och middag på Teatergrillen, Restaurang Grill eller Tranan.

Vad gör du helst när du har en ledig dag i Stockholm? 
   - Tränar på Prana Jiu-jitsu (en jiujitsu klubb i Vasastan), går på bio med barnen, äter lunch på Riche och träffar kompisar på kvällen.

Vad ska man inte missa om man kommer till Stockholm? 
   - Gröna Lund om man som jag älskar att åka karuseller. Rosendahls trädgårdscafé och Fotografiska museet.

Vilka butiker tycker du är bäst i Stockholm och varför? 
   - Zadig Voltaire på Birger Jarlsgatan om man gillar lite boho-chica kläder. Marlene Birger för att man alltid hittar något fin där, JUS och Urban Outfitters för att det är kul.

Vilket är ditt favoritmuseum i Stockholm och varför? 
   - Fotografiska. Det ligger fint vid vattnet, har oftast väldigt fina fotoutställningar och man kan äta en fantastiskt trevlig söndagsbrunch med utsikt över Djurgården.

Vilket är ditt guldkorn i Stockholm?
   - Cafe Ritorno på Odengatan. Tiden har stått still där...

Vad är det bästa med Stockholm? 
   - Att det är en liten storstad med inte för besvärliga köer och nedsmutsning. Att det är lätt att komma ut på landet, jag jämför då med Paris, London och NYC.

Har du något annat du vill säga om Stockholm? 
   - Att vi Stockholmare kan jobba på att vara lite trevligare generellt. Det är en ganska negativ attityd hos folk ibland om man jämför med t.ex. New York.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar