Bakom Vigårda Barbeque står Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Ålund. De satsar på bra råvaror från schyssta bondgårdar, åkrar och grönsakland vilket märks i smaken som skiljer sig ut från de vanliga snabbmatsställena. Jag tycker att dessa burgare är mer rejäla och fylligare i smaken. Konceptet är enkelt, välj först vilken burgare du vill ha t.ex. oxe, lamm, fläsk, kyckling eller grönsaker. Sedan får du välja bland tillbehören pommes frites, potatissallad, bönsallad och tomatsallad. Därefter kommer valet av dressing och slutligen kommer valet om du vill ta take-away eller stanna och äta i deras lokaler. När hamburgaren är slut finns det även några desserter som pricken över i:et.
Vigårda barbeque öppnade i våras i samband med att gallerian Mood öppnades. Utformningen av restaurangen är modern men dekoreras med gamla köksredskap, torkad chili, vitlöksrankor m.m. vilket ger en lite lantlig känsla. De ligger i anknytning till gallerian på Norrlandsgatan 13 men har inte samma öppettider. Vigårda barbeque har öppet må-to 10-21, fr-lö 10-23 och sö 11-19 . När jag var där i oktober valde jag att ta en oxburgare med pommes frites och rostad paprika & vitlöks dressing som take-away. En bild på burgaren kan ni se här uppe i hörnet, den ser lite ledsen ut efter en ganska skakig resa. Måltiden landade på 75 kr utan dryck.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar