måndag 5 november 2012

Shopping i Norrmalm

De tre stora galleriorna PUB, Mood, NK och Gallerian som ligger på Norrmalm har butiker i olika prisklassar. I Gallerian är det farligt att gå om man är hungrig, hela mittstråket är fullt av lockande godsaker så som muffins, praliner, smoothies och glass. På NK är det alltid roligt att bara gå omkring och titta på saker även om man inte tänker köpa något.

Men i detta inlägg hade jag tänkt att tipsa om några andra av mina favoritbutiker på Norrmalm, de är inte okända men det kan vara bra att veta att det finns samlade här. Drottningatan är den stora shoppinggatan som startar vid vattnet mittemot Riddarholmen och sträcker sig till Vasastan och går förbi Sergelstorg och Hötorget på vänster sida. Här kan du finna Zara, ungefär som H&M fast spansk. Mittemot Zara ligger Buttericks, riktigt passande så här i "Halloween-tider".  Där kan du hitta roliga skämtprylar, utklädnader och dekorationer, riktigt populärt bland turisterna. Nyligen när det var Halloween hängde ett stort spöke mellan dessa två butiker och önskade Glad Halloween.

Längre upp på gatan finner du Weekday som även de har snygga kläder med bra priser. På parallellgatan (två gator åt höger) ligger Sergelgatan, mina två favoritklädbutiker här är Mango och Top Shop. Alla nämnda butiker här finns också i andra städer i Sverige men jag tycker ändå det är dumt att inte nämna dem för de som inte har någon av dem i sin stad, t.ex. ligger ingen av dem i Norrland ännu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar