Petite France ligger på John Ericssonsgatan 6 och är ett franskt café och bageri. Caféet är startat av fransmannen Sébastien Boudet som numera bor i Stockholm där han utövar sin passion som bagare och konditor. I somras gjorde han ett sommarprat i P1 om hans resa in i den svenska bagarvärlden och hans kamp att få svenskarna att uppskatta surdegsbröd som han håller varmt om hjärtat.
Självklart säljs surdegsbröd här, även quiche, varma mackor, avancerade bakelser och enkla croissants erbjuds på caféet som 3 gånger har vunnit Gulddraken för Stockholms bästa café. På Petite France har de även alkoholtillstånd så om du är sugen på ett glas vin kan du komma hit och slå dig ner ute på altanen eller vid ett ekbord i en soffa med en drös kuddar inomhus. Bakelsen som finns på bilden kostade mig 39 kronor och är gjord på karamell, choklad och en härligt knastrig botten. Riktig lyx kan jag utlova dig här!
Öppettiderna för caféet är vardagar 8-18, helger 9-17. De finns också ett bistro som är öppet onsdag-söndag kl. 18-23.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar